Laminat Kaplama
Dişlerin sadece ön yüzeylerinde mine düzeyinde 0,3-0,7 mm madde kaldırılarak hazırlanan yüzeylere yaprak şeklinde porselenlerin yapıştırılma işlemidir. Bazen dişten hiç madde kaldırılmadan yapılabilir. Dişte hiçbir madde kaybı olmadan gerçekleşen bu işlem ağrısız anestezisiz güzel bir görünüme sahip olmanın bir yoludur. Bu konuda hekiminiz değerlendirmesini yaptıktan sonra işlemi planlayacaktır.
Dental lamina hangi durumlarda uygulanır?
- Renklenmiş olan dişlerin beyazlatma sonrası istenilen renge ulaşamaması durumunda
- Kırık veya aşınmış olan dişlerde
- Formu bozuk olan dişlerin şeklini düzeltmek için
- Dişler arasındaki aralıkların kapatılması
- Çapraşık ve eğri olan dişlerin düzeltilmesinde
Lamina uygulanamayacağı durumlar hangileridir?
Aşırı derecede bruksizm, kalem ısırma, tırnak yeme gibi kötü alışkanlıkları olan kişiler
Aşırı derecede çapraşıklık durumları.
Lamina uygulaması kaç seans sürer?
Dişetinizde herhangi bir tedavi uygulanmayacaksa ilk seansta dişlerinizin ölçüsü alınır. Bu ölçüye göre hazırlanan mock-up (geçici dişler) 2. Seansta ağıza uygulanır ve bu dişler üzerinden bir değerlendirme yapılır. Eğer herhangi bir değişiklik yapılmayacaksa o seans gerekiyorsa dişlerin kesim işlemi yapılır ve bir sonraki seans laminalar ağıza takılmak üzere bitirilir. Sorun çıkmadığı takdirde 3 seansta güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz.
Dental laminaların ömrü ne kadardır?
Hekim tarafından değerlendirmenin doğru yapılmış olması, uygulamanın sorunsuz ortaya konması ve hastanın iyi bir ağız bakımı sayesinde çok uzun yıllar kendi dişiniz gibi kullanabilirsiniz. Yapıştırma ve porselendeki teknolojik ilerlemeler sayesinde düşmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz. Renk değişimi yapmaması kullanımın ömrünün uzun olmasını sağlar.